《(整理版高中英语)高考英语阅读理解短文改错系列训练(7)及答案.doc》由会员分享,可在线阅读,更多相关《(整理版高中英语)高考英语阅读理解短文改错系列训练(7)及答案.doc(10页珍藏版)》请在taowenge.com淘文阁网|工程机械CAD图纸|机械工程制图|CAD装配图下载|SolidWorks_CaTia_CAD_UG_PROE_设计图分享下载上搜索。
1、涿州市高考英语阅读理解、短文改错系列训练7及答案 (第 篇)Four people in England ,back in 1953, stared at Photo 51.It wasn t much a picture showing a black X. But three of these people won the Nobel Prize for figuring out what the photo really showed the shape of DNA. The discovery brought fame and fortune to scientists James
2、Watson, Francis Crick,and Maurice Wilkins. The fourth, the one who actually made the picture, was left out.Her name was Rosalind Franklin. “She should have been up there, says historian Mary Bowden.“ If her photos hadn t been there, the others couldn t have come up with the structure. One reason Fra
3、nklin was missing was that she had died of cancer four years before the Nobel decision.But now scholars doubt that Franklin was not only robbed of her life by disease but robbed of credit by her competitors.At Cambridge University in the 1950s, Watson and Crick tried to make models by cutting up sha
4、pes of DNA s parts and then putting them together. In the meantime, at King s College in London, Franklin and Wilkins shone Xrays at the molecule (分子). The rays produced patterns reflecting the shape.But Wilkins and Franklins relationship was a lot rockier than the celebrated teamwork of Watson and
5、Crick. Wilkins thought Franklin was hired to be his assistant. But the college actually employed her to take over the DNA project.What she did was produce Xray pictures that told Watson and Crick that one of their early models was inside out. And she was not shy about saying so. That angered Watson,
6、 who attacked her in return,“ Mere inspection suggested that she would not easily bend. Clearly she had to go or be put in her place.As Franklins competitors, Wilkins, Watson and Crick had much to gain by cutting her out of the little group of researchers, says historian Pnina AbirAm. In 1962 at the
7、 Nobel Prize awarding ceremony, Wilkins thanked 13 colleagues by name before he mentioned Franklin. Watson wrote his book laughing at her. Crick wrote in 1974 that “Franklin was only two steps away from the solution.No, Franklin was the solution.“ She contributed more than any other player to solvin
8、g the structure of DNA. She must be considered a codiscoverer, AbirAm says. This was backed up by Aaron Klug, who worked with Franklin and later won a Nobel Prize himself. Once described as the “Dark Lady of DNA, Franklin is finally coming into the light.语篇解读谁发现了DNA,仅仅只有James Watson,Francis Crick和Ma
9、urice Wilkins吗?本文作者告诉我们,功绩也有Rosalind Franklin的一份。1What is the text mainly about?A. The disagreements among DNA researchers.B. The unfair treatment of Franklin.C. The process of discovering DNA.D. The race between two teams of scientists.解析主旨大意题。通读全文,可知Franklin在DNA的发现中也做出了重要奉献,但却由于某些原因而不为人知。由此答案选B项:她
10、受到了不公正的对待。答案B2Watson was angry with Franklin because she_.A. took the lead in the competitionB. kept her results from himC. proved some of his findings wrongD. shared her data with other scientists解析逻辑推理题。从第五段前两句可知,Franklin直言不讳地指出他们犯的错误,这引起了Watson的不满。答案选C。答案C3Why is Franklin described as “Dark Lady
11、of DNA ?A. She developed pictures in dark labs.B. She discovered the black X the shape of DNA.C. Her name was forgotten after her death.D. Her contribution was unknown to the public.解析逻辑推理题。从全文可知,作者认为Franklin的奉献被忽略掉了,她的奉献理应得到人们的成认。所以答案选D。答案D4What is the writers attitude toward Wilkins ,Watson and Cr
12、ick?A. Disapproving.B. Respectful.C. Admiring. D. Doubtful.解析态度推测题。从全文知,作者肯定了Franklin的奉献,对另外三个科学家的行为表示“不满,不赞成,所以答案选A。答案A*结束ABobby Moresco grew up in New Yorks Hells Kitchen, a tough working-class neighborhood on Manhattans West Side. But Hells Kitchen lies right next door to Broadway, and the bright
13、 lights attracted Bobby from the time he was a teen. Being stage-struck was hardly what a street kid could admit to his partners. Fearing their ridicule, he told no one, not even his girlfriend, when he started taking acting lessons at age 17. If you were a kid from the neighborhood, you became a co
14、p, construction worker, longshoreman or criminal. Not an actor. Moresco struggled to make that long walk a few blocks east. He studied acting, turned out for all the cattle calls, and during the decade of the 1970s made a total of $2,000. “I wasnt a good actor, but I had a driving need to do somethi
15、ng different with my life, he says. He moved to Hollywood, where he drove a cab and worked as a bartender(酒保). “My father said, Stop this craziness and get a job; you have a wife and daughter. But Moresco kept working at his chosen craft. Then in 1983 his younger brother Thomas was murdered in a mob
16、-linked killing. Moresco moved back to his old neighborhood and started writing as a way to explore the pain and the patrimony继承物of Hells Kitchen. Half-Deserted Streets, based on his brothers killing, opened at a small Off-Broadway theater in 1988. A Hollywood producer saw it and asked him to work o
17、n a screenplay. His reputation grew, and he got enough assignments to move back to Hollywood. By , he was again out of work and out of cash when he got a call from Paul Haggis, a director who had befriended him. Haggis wanted help writing a film about the country after September 11. The two worked o
18、n the writing, but every studio in town turned it down. They kept pitching it. Studio executives, however, thought no one wanted to see a severe, honest vision of race and fear and lives in collision(冲突、碰撞) in modern America. Moresco believed so strongly in the script that he borrowed money, sold hi
19、s house. He and Haggis kept pushing. At last the writers found an independent film producer who would take a chance, but the upfront money was too little, Moresco delayed his salary. Crash slipped into the theaters in May , and quietly became both a hit and a critical success. It was nominated for s
20、ix Academy Awards and won three-Best Picture, Best Film Editing and Best Writing (Original Screenplay) by Paul Haggis and the kid from Hells Kitchen. At age 54, Bobby Moresco became an overnight success. “If you have something you want to do in life, dont think about the problems, he says, “think ab
21、out other ways to get it done. 10. Rearrange the following statements in term of time order:a. His work Half-Deserted Streets drew attention as it opened at a small Off-Broadway theater.b. Unexpectedly Crash became both a hit and a huge success.c. He moved to Hollywood to be a taxi driver and a wait
22、er.d. He started to learn acting in spite of hardness with the belief of doing something different.e. His younger brother Thomas was killed in conflict among bullies.A. d; c; e; a; b B. d; e; c; b; a C. c; d; e; a; b D. c; e; d; b; a 11. Why Bobby Moresco did not tell anyone that he started taking l
23、essons at age 17?A. He wanted to give his girlfriend a surprise.B. His girlfriend did not allow him to do this.C. He was afraid of being laughed at.D. He had no talent for acting.12. The Studio executives turned the script Crash down because _.A. they thought the script would not be popularB. the sc
24、ript was not well writtenC. they had no money to make the film based on the script.D. they thought Moresco was not famous.13. Whats the best title of the passage? A. The Road to SuccessB. Try It a Different WayC. A Talented man-MorescoD. Morescos Perseverance 14. Which of the following can best desc
25、ribe Bobby Moresco?A. initiative(主动的) and persistent(坚持的)B. shy but hardworking C. caring and braveD. aggressive and modest参考答案啊 ACABA*结束 (诊断)Tom is a little boy, but he is only seven years old. One day hbuy so many ticket? How many friends do you meet答案与解析:1but改为and依据语境,这里前后句之间是并列关系而不是转折关系。23out改为i
26、n依据语境,男孩买票走进电影院。4the改为a下文bought a third ticket有暗示。序数词前用不定冠词,表示“再一,又一。5comes改为came结合行文逻辑,这里应用一般过去时。男孩进去又出来了。6asked后加forask for sth.表示“要求得到。7去掉who这里不是定语从句,假设是定语从句,原句缺少主句。8ticket改为ticketsso many后接复数名词。9not改为nonot是副词,不能修饰名词,应改为no。10tear改为tears这里stop和tear是并列谓语动词,要用第三人称单数的一般现在时。*结束 链接2卷Franz Kafka wrote t
27、hat a book must be the ax (斧子) for the frozen sea inside us. I once shared this sentence with a class of seventh graders, and it didnt seem to require any explanation.Wed just finished John Steinbecks novel Of Mice and Men. When we read the end together out loud in class, my toughest boy, a star bas
28、ketball player, wept a little, and so did I. Are you crying? one girl asked, as she got out of her chair to take a closer look. I am, I told her, and the funny thing is Ive read it many times. But they understood. When George shoots Lennie, the tragedy is that we realize it was always going to happe
29、n. In my 14 years of teaching in a New York City public middle school, Ive taught kids with imprisoned parents, abusive parents, irresponsible parents; kids who are parents Along with Of Mice and Men, my groups read: Sounder, The Red Pony, Lord of the Flies, Romeo and Juliet and Macbeth. The student
30、s didnt always read from the expected point of view. About The Red Pony, one student said, its about being a man, its about manliness. I had never before seen the parallels between Scarface and Macbeth, nor had I heard Lady Macbeths soliloquies (独白)read as raps (说唱) , but both made sense; the interp
31、retations were playful, but serious. Once introduced to Steinbecks writing, one boy went on to read The Grapes of Wrath and told me repeatedly how amazing it was that all these people hate each other, and theyre all white. His historical view was broadening, his sense of his own country deepening. Y
32、ear after year former students visited and told me how prepared they had felt in their first year in college as a result of the classes.Year after year, however, we are increasing the number of practice tests. We are trying to teach students to read increasingly complex texts, not for emotional punc
33、h (碰撞) but for text complexity. Yet, we cannot enrich (充实) the minds of our students by testing them on texts that ignore their hearts. We are teaching them that words do no. amaze but confuse. We mav succeed in raising test scores, but we will fail to teach that reading can be transformative and th
34、at it belongs to them.66.The underlined words in Paragraph 1 probably mean that a book helps to_A. realize our dreams B. give support to our life C. smooth away difficulties D. awake our emolions67.Why were the students able to understand the novel Of Mice and Men?A.Because they spent much time read
35、ing it.B.Because they had read the novel beforeC.Because they came from a public school. ,D.Because they had similar life experiences.68.The girl left the selective high school possibly because_.A. she was a literary-minded girlB. her parents were immigrantsC. she couldnt fit in with her classD. her
36、 father was then in prison69.To the authors surprise, the students read the novels_.A. creativelyB. passivelyC. repeatedlyD. carelessly70.The author writes the passage mainly to_.A.introduce classic works of literatureB.advocate teaching literature to touch the heartC.argue for equality among high s
37、chool studentsD.defend the current testing system【试题解析】细节理解题。根据第四段第三句“The daughter of immigrants, with a father in prison, she perhaps felt uncomfortable with her new classmates可知C项正确。【难度】一般69.【答案】A【试题解析】推理判断题。根据第五段第四句“I have never before seen the parallels between Scarface and Macbeth, nor had I he
38、ard Lady Macbeths soliloquies read as raps, but both made sense; the interpretations were playful, but serious.可推断作者对孩子阅读小说的创造力感到惊讶,字里行间流露出自豪,故A项正确。【难度】一般70.【答案】B【试题解析】主旨大意题。难度较大。纵观全文,主要介绍了作者讲述在自己教学生涯中,教学生文学阅读的感受,可以美化他们的心灵,故B项正确。【难度】较难【长难句解析】1. When we read the end together out loud in class, my tou
39、ghest boy, a star basketball player, wept a little, and so did I. When 引导的时间状语从句,后面是so 引导的句型,表示“和前面的主语也一样。2. When George shoots Lennie, the tragedy is that we realize it was always going to happen.本句是when 引导的时间状语, 主句中是that 引导的表语从句, realize 引导的宾语从句。3. For the last seven years, I have worked as a read
40、ing enrichment teacher, reading classic works of literature with small groups of students from grades six to eight.本句reading classic works of literature with small groups of students from grades six to eight. 为I的伴随状语。*结束1.卷短文改错共10小题;每题1.5分,总分值15分 增加:在缺词处加一个漏词符号,并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线划掉。 修改:在错的词下划一
41、横线_,并在该词下面写出修改的词。 注意:1.每处错误及修改均仅限一词; 2只允许修改10处,多者从第11处起不计分。 Last Sunday morning, when I was having a walk in the park near my home, I came across a crew make a new film with one of my favourite actor. making actorsI didnt have my camera With me at that time, but I rushed back home to get . Unfortuna
42、tely, So/and itby the time I got back, they have finished the scene and actor couldnt hadbe seen everywhere. I was really disappointing and about to leave when anywhere disappointedhe walked out a building. He was right there in front of me! I of couldnt believe my luck-not only did I had my photo taken wuth him, but havehe signed his name on my shirt!*结束