新教材外研版英语必修第一册课时检测Unit3Familymatters(三)DevelopingideasWord版含解析.docx

上传人:太** 文档编号:86520355 上传时间:2023-04-14 格式:DOCX 页数:6 大小:18.60KB
返回 下载 相关 举报
新教材外研版英语必修第一册课时检测Unit3Familymatters(三)DevelopingideasWord版含解析.docx_第1页
第1页 / 共6页
新教材外研版英语必修第一册课时检测Unit3Familymatters(三)DevelopingideasWord版含解析.docx_第2页
第2页 / 共6页
点击查看更多>>
资源描述

《新教材外研版英语必修第一册课时检测Unit3Familymatters(三)DevelopingideasWord版含解析.docx》由会员分享,可在线阅读,更多相关《新教材外研版英语必修第一册课时检测Unit3Familymatters(三)DevelopingideasWord版含解析.docx(6页珍藏版)》请在taowenge.com淘文阁网|工程机械CAD图纸|机械工程制图|CAD装配图下载|SolidWorks_CaTia_CAD_UG_PROE_设计图分享下载上搜索。

1、Unit 3课下题型练(三)Developing ideasI .阅读理解AAccording to a new US study, couples who expect their children to look after them in old age should hope they have daughters because daughters are twice as attentive as sons overall.The research by Angelina Grigoryeva, from Princeton University, found that, whil

2、e women provide as much care for their elderly parents as they can manage, men do as little as they can to get away with and often leave it to female family members.Her analysis of the family networks of 26,000 old Americans concluded that gender (性 另(1) is one of the most important things that deci

3、de whether or not people will actively care for their elderly parents.In a paper presented at the annual conference of the American Sociological Association in San Francisco, she concludes that simply having a sister makes men likely provide less care.Using data from the University of Michigan Healt

4、h and Retirement Study, a study which has been tracking a cross-section of over 50s for the last decade, she calculated that women provide an average of 12.3 hours a month of care for elderly parents while men offer only 5.6 hours.“Sons reduce their relative caregiving efforts when they have a siste

5、r, while daughters increase theirs when they have a brother.”“This suggests that sons pass on parent caregiving responsibilities to their sisters.”In the UK, the 2011 Census (人口 普查)showed that there are now around 6.5 million people with caring responsibilities, a figure which has risen by a tenth i

6、n a decade.But many are doing so at the risk of their health.The census showed that those who provide 50 hours or more of care a week while trying to hold down a full time job are three times more likely to be struggling with ill health than their working counterparts (同事)who are not carers.语篇解读:本文是

7、一篇说明文。研究表明,在照顾年迈的父母方面,性别差异影响着子女 照顾父母的时间长短。1 . According to the finding of the research, from which of the following families will the old probably enjoyed the best care?A. The parents with two sons.B. The parents with one daughter.C. The parents with two daughters.D. The parents with one daughter an

8、d one son.解析:选C 推理判断题。根据第二段中的while women provide as much care for theirelderly parents as they can manage, men do as little as they can to get away with and often leave it to female family members可知,女性更会照顾父母,所以老年人在有两个女儿的家 庭中会得到最好的照顾。故选C。2. How did the researchers come to the conclusion?A. By giving

9、out some questionnaires.B By tracking some of the American families.C. By doing some research on a nursing home.D. By analyzing some of the American family networks.解析:选D 细节理解题。根据第三段中的Her analysis of the family networks of 26,000 old Americans可知,研究者通过分析一些美国家庭系统得出结论。故选D。3. What can we know from the p

10、assage?A. Angelina led the study of Health and Retirement Study.B. Angelina analyzed various data and researches to get the finding.C. Caring responsibilities are a heavy burden to most Americans.D. Most male families will not take on the responsibility of looking after the old.解析:选B 细节理解题。根据第三段中的He

11、r analysis of the family networks of 26,000 old Americans 以及第四段中的 a study which has been tracking a cross-section of over 50s for the last decade, she calculated that women provide an average of 12.3 hours a month of care for elderly parents while men offer only 5.6 hours.可知,安吉丽娜通过分析了 各种数 据和研究来得到这个发

12、现。故选B。4. What is implied in the last paragraph?A. Many care providers work longer hours than others.B. People should give up their job to care for the elderly.C. People shouldn91 pass on caring responsibilities to others.D. Many care providers might have potential health problems.解析:选D 推理判断题。根据最后一段中

13、的. those who provide 50 hours or more of care a week while trying to hold down a full time job are three times more likely to be struggling with ill health than their working counterparts (同事)who are not carers.可知,许 多护理提供者可能有潜在的健康问题。故选D。BTeens want structure in their lives, which means they want the

14、ir lives well-planned.To begin building structure, teens need love and trust.They need to know their parents are there to give them needed love and support.Teens want to be sure that nothing can prevent parents from shouldering their responsibility for them - not their growing maturity(成熟), misbehav

15、ior, nor anger at something they have done.Teens want parents to keep controlwhile allowing them to make some decisions.There are some ways you can help your teens create reasonable structure and remain close.One way is to spend time together.Parents often mistake their teens increased interest in f

16、riends for a disinterest in the family.Teens would like to spend more time doing things with their parents, but watching TV is not counted as spending time together.As your teens mature, it is important for you and your teens spend time alone together, one to one.Your teens need time to talk to you

17、alone without any other family member present.Talk with your teens about their interests and concerns.Make sure you really show interest in what is happening.When talking with your teens, give full attention and do not stop them.The way to help your teens become adults is to let your teens into your

18、 world.Sharing your emotions and concerns with your teens is important.Avoid causing needless worry.Trust your teens.Dont expect the worst.Hope for the best.Telling your teens you dont like their friends will cause the teens not to bring their friends home.If something should go wrong, believe that

19、your teens didn,t do it on purpose.It is very important that you treat your teens with respect.Teens need the same respect adults show for total strangers.Dont talk down to your teens.You need to be supportive of your teens.What may be a small problem to you may be troubling to your teens.Teens don,

20、t have the experiences that adults have had.Let the teens know that you understand how much it hurts when something happens that is upsetting or hurtful to them.As they mature, they can look back at some problems they had and laugh at having been upset by something that now seems unimportant.The mos

21、t important things to remember are: talk with your teens, listen to their worries and offer suggestions when needed.This will help your teens to live a well-organized life. 语篇解读:本文是一篇说明文。文章主要阐述了在青少年成长的过程中,家长应该怎样帮 助他们,让他们能够建立起合理的、有条理的生活结构。5. According to Paragraph 1, teens.A. can control themselvesB.

22、 expect direction and freedomC. don,t know how to make decisionD. don,t have responsibility for the family解析:选B细节理解题。根据文章第一段最后一句可知,青少年希望父母能帮助他 们把握方向,又希望能有一定的自己作决定的自由。故选B。6. The underlined part “counted as” in Paragraph 3 probably meansA. compared withB. used asC. connected with D. regarded as解析:选 D

23、词义猜测题。根据 Teens would like to spend more time doing things with their parents以及该句中的but可知,句意发生了转折,由此推知,画线词所在句的句意为 “但是看电视不能当作共度时光”,故选D。7. To help teens organize their lives, parents should .A. invite their teens* friends homeB leave their teens* problems aloneC. share their feelings with their teensD.

24、pay little attention to their teens* daily lives解析:选C 细节理解题。根据文章第五段中的The way to help your teens become adults is to let your teens into your world.Sharing your emotions and concerns with your teens is important.可知,家长与孩子分享他们的感受是帮助孩子成长的一好方法。故选Co8. What is the best title for the passage?A. Training Tee

25、ns to Become Responsible AdultsB. Helping Teens to Build Reasonable StructureC. Improving the Relationship with Your TeensD. Stepping into Your Teens Secret World解析:选B 标题归纳题。通读全文,结合第二段第一句以及文章最后一句可知,本 文主要阐述了在青少年成长的过程中,家长应该怎样帮助他们,让他们能够建立起合理的、 有条理的生活结构。故选B。II .阅读七选五阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为

26、 多余选项。Some people think only school children do not agree with their parents.However, it is not true, 1 If if s hard for you to communicate with your parents, dont worry about it.Here are some advice for you to bridge the generation gap (消除代沟).2 Dont get to your parents when you are angry.Your paren

27、ts possibly won t consider your ideas if you are shouting at them.And you can,t express yourself well if you are angry.Go to some place to cool off.Try to reach a compromise (和解).3 You can keep your disagreement and try yourbest to accept each other.Michaef s mother didn,t agree with him about buyin

28、g a motorcycle.They argued over it.But they finally came to a compromise.Michael bought the motorcycle, but only drove it on certain days.Of course, your parents might refuse to compromise on something.In these situations, it is especially important to show love and respect to them, 4Talk about your

29、 values (价值观).The values of your parents are probably different from those of your own. 5 Understanding your values might help them see your purposes in life.A good relationship with your parents can make you a better and happier person.lt is worth having a try.A. Dont argue with your parents.B. Tel

30、l your parents what you care about, and why.C. Make sure you understand why you are unhappy.D. Showing respect will keep your relationship strong.E. Perhaps you and your parents disagree on something.F. Communication is a problem for parents and children of all ages.G. If you don t think you can spe

31、ak to them at the moment, try writing a letter. 语篇解读:本文是一篇说明文。文章给出了如何与父母更好地交流的建议。L 选F 根据空后一句“如果你和父母交流有困难,不要担心。”可知,空处在说和 父母交流的事情,F项(对于父母和所有年龄段的孩子来说,交流是个问题)符合语境。F项 中 Communication 与原文中 communicate with 呼应,故选 F。2 .选A 根据空后一句可知,当你生气的时候不要去找你的父母。当你对着父母大喊 大叫时,他们可能听不进去你的意见。也就是说,不要和你的父母争吵。故选A。3 .选E 根据空后一句可知,你

32、可以保持分歧,尽力接受对方。由此可推断,空处应 谈到分歧”。E项中disagree与原文中disagreement呼应,且符合语境。故选E。4 .选D 根据空前一句可知,在这些境况下,展示对他们的爱和尊重是非常重要的。 D项(表现出尊重会使你们的关系更加牢固)与上一句构成递进关系。show respect是关键词, 故选D。5 .选B 根据空后一句可知,了解你的价值观可能会帮助他们看到你的人生目标。由 此可推断空处应涉及你的价值观,B项(告诉你父母你在意什么,以及为什么在意)符合语境。 故选B。IIL应用文写作假如你是李华,你的同学Lily因为妈妈管束太严而向你诉苦,希望你能给她提供一些 建议

33、。请你根据下面的提示给她写一封电子邮件。1 .找机会和妈妈谈一谈;2 .认真学习,好好锻炼身体,让妈妈放心;3 .向妈妈说明:自己长大了,希望能有足够的自由。注意:1 .词数80左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯。参考范文:Dear Lily,r m sorry to hear that you are feeling sad nowd like to offer you some advice.Firstly, find a chance to have a face-to-face talk with your mother, which will help you two unde

34、rstand each other.Secondly, try your best to work hard and balance your lessons and physical health, and your mother will have confidence in you.Thirdly, tell your mother that you have grown up and can deal with some things on your own and advise her not to be concerned about you.In addition, tell her that you are eager to be independent and eager for more freedom.Hope to hear of your good news.Yours,Li Hua

展开阅读全文
相关资源
相关搜索

当前位置:首页 > 应用文书 > 解决方案

本站为文档C TO C交易模式,本站只提供存储空间、用户上传的文档直接被用户下载,本站只是中间服务平台,本站所有文档下载所得的收益归上传人(含作者)所有。本站仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。若文档所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知淘文阁网,我们立即给予删除!客服QQ:136780468 微信:18945177775 电话:18904686070

工信部备案号:黑ICP备15003705号© 2020-2023 www.taowenge.com 淘文阁