最新2020年山西省高三考前适应性测试试题英语.doc

上传人:可****阿 文档编号:32795396 上传时间:2022-08-09 格式:DOC 页数:26 大小:81.50KB
返回 下载 相关 举报
最新2020年山西省高三考前适应性测试试题英语.doc_第1页
第1页 / 共26页
最新2020年山西省高三考前适应性测试试题英语.doc_第2页
第2页 / 共26页
点击查看更多>>
资源描述

《最新2020年山西省高三考前适应性测试试题英语.doc》由会员分享,可在线阅读,更多相关《最新2020年山西省高三考前适应性测试试题英语.doc(26页珍藏版)》请在taowenge.com淘文阁网|工程机械CAD图纸|机械工程制图|CAD装配图下载|SolidWorks_CaTia_CAD_UG_PROE_设计图分享下载上搜索。

1、最新2020年山西省高三考前适应性测试试题英语2020年山西省高三考前适应性测试试题英语第一部分 听力(略)第二部分 阅读理解(共两节,满分60分)第一节(共15小题,每小题3分,满分45分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。British MuseumLocated in Great Russell Street, London WC1B 3DG, the British Museum houses a vast collection of world art and artifacts and is free to all visitors. The Bri

2、tish Museum’s remarkable collection spans over two million years of human history and culture, and it has more than 7 million objects, so it would probably take a week to see everything.Over 6 million visitors every year experience the collection, including world-famous objects such as the Ros

3、etta Stone and Egyptian mummies.Admission and opening timesFree, open daily 10:00 to 17:30.Open until 20:30 on Fridays, except Good Friday.Closed on 24, 25 and 26 December and 1 January.Large luggage, suitcases and cabin baggageFor everyone’s safety, all bags, packages and personal items may b

4、e searched before entry. Wheeled cases and large items of luggage are not allowed on British Museum for safety and security reasons. Storage for luggage is available at major rail stations, including Euston, King’s Cross and Charing Cross.MembershipMembership allows you to discover 2 million y

5、ears of human history with free unlimited entry to special exhibitions, an exclusive discount offer on magazine subscription and many more benefits.Individual membership: £74Under 26 membership: £54Young friends (ages 8-15): £25ShopsThe Museum has four shops where you can buy books

6、, souvenirs, and family gifts.1. When can you visit the British Museum?A. At 9:00 Friday.B. At 12:00 Monday.C. On Christmas Day.D. On Good Friday.解析:细节理解题。根据Admission and opening times部分提到的Free, open daily 10:00 to 17:30. 可知,你可以在星期一中午12点去参观。故选B。答案:B2. Where can visitors store their large luggage?A.

7、At major train stations.B. At some crossings.C. In the hall of the Museum.D. At the entrance to the Museum.解析:细节理解题。根据Large luggage, suitcases and cabin baggage部分最后一句Storage for luggage is available at major rail stations, including Euston, King’s Cross and Charing Cross.可知,游客可以在主要的铁路站寄存行李。故选A

8、。答案:A3. If two friends aged 14 and 18 apply for membership of the Museum, how much should they pay?A. £25.B. £79.C. £50.D. £148.解析:数字计算题。根据Membership部分的Individual membership: £74Under 26 membership: £54Young friends (ages 8-15): £25可知,他们申请会员证需要25+54=79英镑。故选B

9、。答案:BFive weeks ago I had a total hip replacement surgery(髋关节置换手术). In Canada, we have great healthcare system. That means we get our new hips for free.My hip had been hurting me for years before I went to the doctor. Of course, it was free. She referred me to a surgeon, but the earliest appointment

10、 was in 10 months. That is what being free gets you. Ten months later, after some free X-rays, the surgeon told me I needed a surgery, which was about an 18-month wait, for some senior citizens had been on the operation list. Another 18 months! I dragged myself out of the surgeon, s office.Walking t

11、hrough the hospital, I thought about the situation. As the breadwinner of a large family, I couldn’t wait that long, so I had to get to the front line. I was fully aware of what a Canadian should be like (Canadians are usually considered gentle and caring), but this time I really needed to fig

12、ht for myself. At that very moment, in the shop window of the hospital, I saw a sign which read, “Volunteers Needed” Suddenly, an idea occurred to me — I would get the job. Fortunately, they signed me up immediately because the average age of the volunteers at the shop was 75. They were desper

13、ate for some young blood.Every Friday morning, I was at the shop. While seeing the hospital staff, I’d casually ask, “What do you do?” Then I’d tell them, “Well, I’m getting my hip replaced — in 18 months.It’s going to be so great when the pain stops.” Soon, all the sta

14、ff got to know me. Naturally, in my next appointment, the surgeon recognized me. Moments later, I had a surgery date just weeks away.I had to say it was actually my volunteering that got me to the front of the line. And I’m not ashamed of it, for I intend to stick with the volunteering. Also,

15、even when I cheated the system, I did it in a way that benefits society.4. What can we infer from the second paragraph?A. She felt rather disappointed.B. She couldn’t walk because of the pain.C. She was too scared to have the surgery.D. She didn’t believe what the surgeon said.解析:推理判断题。根

16、据第二段的“She referred me to a surgeon, but the earliest appointment was in 10 months”和倒数一、二两句“Another 18 months! I dragged myself out of the surgeon’s office.”可知,作者要免费做髋关节置换手术需要等待很长时间,作者慢吞吞地走出外科门诊。因此推断她感到非常失望。故选A。答案:A5. Why did the writer decide to be a volunteer?A. To donate blood to the hospita

17、l.B. To get her new hip free of charge.C. To receive some tiny gifts from others.D. To approach the doctor for an early surgery.解析:推理判断题。根据倒数第二段内容可知,作者做志愿活动时,看到医院里的职员就和他们闲谈,告诉他们自己非常希望做髋关节置换手术,很快,所有的员工都是认识了她,自然外科的员工也认识了她,数周之后,她就进行了手术。因此推断作者做志愿者是为了接近医生早做手术。故选D。答案:D6. What did the author think of her c

18、heating?A. It was a shame.B. It was a pride.C. It was beneficial.D. It was a fair deal.解析:推理判断题。根据最后一段的句子“And I’m not ashamed of it, for I intend to stick with the volunteering. Also, even when I cheated the system, I did it in a way that benefits society.”可知,作者并不感到羞愧,因为即使她欺骗了系统,她也是以一种有益于社会的方式

19、来做的这件事。因此推断作者认为她的欺骗是一笔公平的交易。故选D。答案:D7. Which can be the best title for the text?A. How I Got My New HipB. The Doctor Who Saved My LifeC. How to Be a Volunteer in HospitalD. The Problem of Canada Healthcare System解析:标题判断题。纵观全文可知,作者需要做髋关节置换手术,在加拿大这种手术是免费的,但是需要等待很长时间,作者不能等待那么长的时间。于是她开始做志愿者接触医院的人,最终外科的员

20、工也认识作者,提前为她做了手术。作者认为尽管她欺骗了制度,但是她是以一种有益于社会的方式来做的这件事,是一笔公平的交易。因此推断A项“我如何得到我的新髋关节的”为最佳标题。故选A。答案:AA robot called Bina48 has successfully taken a course in the philosophy of love at Notre Dame de Namur University (NDNU), in California.According to course instructor William Barry, associate professor at N

21、DNU, Bina48 is the world’s first socially advanced robot to complete a college course, a feat he described as “remarkable.” The robot took part in class discussions, gave a presentation with a student partner and participated in a debate with students from another institution.Before becoming a

22、 student, Bina48 appeared as a guest speaker in Barry’s classes for several years. One day when addressing Barry, s class, Bina48 expressed a desire to go to college, a desire that Barry and his students enthusiastically supported. Rather than enroll Bina48 in his Robot Ethics: Philosophy of E

23、merging Technologies course, Barry suggested that Bina48 should take his course Philosophy of Love instead. Love is a concept Bina48 doesn’t understand, said Barry. Therefore the challenge would be for Barry and his students to teach Bina48 what love is.“Some interesting things happened in the

24、 class,” said Barry. He said that his students thought it would be straightforward to teach Bina48 about love, which, after all, is “fairly simple — it’s a feeling,” said Barry. But the reality was different. Bina48 ended up learning “31 different versions of love,” said Barry, highlight

25、ing some of the challenges humans may face when working with artificial intelligence in future.Bina48 participated in class discussions via Skype and also took part in a class debate about love and conflict with students from West Point. Bina48’s contribution to the debate was filmed and poste

26、d on YouTube. It was judged that Bina48 and NDNU classmates were the winners of this debate.In the next decade, Barry hopes Bina48 might become complex enough to teach a class, though he says he foresees robots being used to better the teaching and learning experience, rather than replacing instruct

27、ors completely.8. What was Bina48’s performance like in class?A. Extraordinary.B. Insignificant.C. Far-reaching.D. Unattractive.解析:推理判断题。根据第二段的句子”Bina48 is the world’s first socially advanced robot to complete a college course, a feat he described as “remarkable.”The robot took part in c

28、lass discussions, gave a presentation with a student partner and participated in a debate with students from another institution.”可知,Bina48在课堂上参与讨论,与伙伴一起做报告,参与辩论,被描绘成为“卓越的”。因此推断它的表现是非凡的。故选A。答案:A9. What does the underlined word “addressing” in paragraph 3 probably mean?A. Dealing with.B. Consulting w

29、ith.C. Giving a speech to.D. Sending a letter to.解析:词句猜测题。根据上文“Before becoming a student, Bina48 appeared as a guest speaker in Barry s classes for several years.”可知,在做学生之前,Bina48在Barry的课堂上担任客座教授好几年,因此推断他经常做演讲,故画线句句意为:一天当Bina48在Barry的课堂上演讲时,他表达了想要上大学的愿望,Barry和他的学生热情地支持他的这个愿望。故画线词词义与C项“做演讲”意义相近。故选C。答

30、案:C10. What can we learn from the passage?A. It was interesting for Bina48 to learn about love.B. It was quite tough for Bina48 to learn about love.C. Artificial intelligence may somehow be superior to man.D. Humans can launch a challenge to artificial intelligence.解析:推理判断题。根据第四段最后一句”Bina48 ended up

31、 learning “31 different versions of love,” said Barry, highlighting some of the challenges humans may face when working artificial intelligence in future.”可知,Bina48最终学习了31种不同版本的爱,强调了人类未来可能会面临的人工智能的挑战。因此推断人工智能或许在某种程度上比人类高级。故选C。答案:C11. What does Barry think of the future development of Bina48?A. It wi

32、ll surely be able to serve as a teacher.B. It will be able to promote learning and teaching.C. It will completely take the place of instructors.D. It will be smart enough to control human beings.解析:推理判断题。根据最后一段的内容可知,Barry认为未来Bina48可能会变得足够复杂,可以教授课程,他预计机器人将被更好地用于教学和学习体验,而不是完全取代教师。因此推断他认为Bina48在未来能够促进学

33、习和教学。故选B。答案:BStained glass(彩色玻璃)artists create different designs by making cuts on the glass to ”score” it and then breaking off the pattern that they want to use in the finished product. The most difficult cut in stained glass is called an inside cut. Basically, it’s a curved (弯曲的) line where

34、 you throw away the part inside of the curve. The problem with inside cuts is that the edges of the curve tend to break off when the pieces of scored glass are broken apart.As the artist talked about inside cuts, he said, “The glass will break into pieces if you try to cut too much off at once. The

35、best way to do an inside cut is to slice off smaller curves piece-by-piece. In fact, it’s not just the best way to do it, but it’s the only way to do it.”How many times do you try to make a big change and cut the entire piece at once? We convince ourselves that we can do this all the tim

36、e. We’ll commit to transforming our diet overnight or we get inspired to launch a business in a weekend or we finally get motivated to work out and push ourselves to the edge of burning out.Why not approach your goals and dreams like a stained glass artist? Starting by slicing a shallow curve

37、and breaking a small piece off, you cut a slightly deeper curve and break that off until you have your full inside cut. By slowly cutting deeper and deeper curves, you prevent the glass from breaking as it changes shape.Of course, change isn’t easy — no matter how you do it. Slow gains a

38、re boring, but if we keep making small improvements, then pretty soon we will end up with a beautiful masterpiece on our hands instead of a bunch of broken pieces.12. Why is an inside cut believed to be most difficult?A. It needs a one-and-only design.B. It calls for nothing but inspiration.C. The e

39、dges of the curve break easily.D. The glass inside the curve is easily broken.解析:细节理解题。根据第一段最后一句“The problem with inside cuts is that the edges of the curve tend to break off when the pieces of scored glass are broken apart.”可知,内部切割的问题在于,当刻划过的玻璃裂开的时候,曲线的边缘往往会折断。故选C。答案:C13. What mistakes are easily m

40、ade according to paragraph 3?A. Being too eager to make improvements.B. Being too worried about the final outcome.C. Trying to make a complete change all at once.D. Trying to focus on progress instead of achievements.解析:细节理解题。根据第三段的句子“How many times do you try to make a big change and cut the entire

41、 piece at once? We convince ourselves that we can do this all the time.”可知,我们很容易犯的错误是试图一次就做出彻底的改变。故选C。答案:C14. What does the author suggest by saying “slicing a shallow curve”?A. Moving forward with a clear aim.B. Starting slow and improving little by little.C. Developing a new habit with great deter

42、mination.D. Handling something major first and ignore the minor part.解析:推理判断题。根据上文“Why not approach your goals and dreams like a stained glass artist?”可推断,作者建议像一个彩色玻璃艺术家一样接近目标和梦想,结合一、二段的讲述可推断,画线句的意思是:慢慢开始,一点点进步,每次一小块,逐渐稍微大一点直到完全切开整个里面。故选B。答案:B15. What is the author’s purpose in writing the tex

43、t?A. To show his love of stained glass.B. To introduce the skill of an inside cut.C. To appreciate designs of stained glass artists.D. To share his opinions on how to make a change.解析:写作目的题。纵观全文可知,最后一段点明了作者的写作目的,改变不容易,如果你保持小的进步,很快我们会完成我们的杰作而不满地碎片。因此推断本文的写作目的是为了共享做出改变的观点。故选D。答案:D第二节(共5小题,每小题3分,满分15分)

44、根据短文内容,从短文后的选项中选出能填人空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Ways to Host an Eco-Friendly CookoutEating in the open air may feel eco-friendly, but outdoor dining can result in unnecessary waste if you aren’t careful. 16 If you keep that in mind throughout your preparations, you’ll be off to a good start.Red

45、uce, Reuse, RecycleSkip the paper invitations and use online services like Email, or Facebook events. 17 . This way you’ll avoid ending up with five different potato salads that go uneaten. Make it easy for guests to sort garbage by positioning different trashcans in a central location: one fo

46、r kitchen garbage, one for recyclables, and one for non-recyclables.Stop Using PlasticPlastic is a leading cause of litter and isn’t easy to recycle. To make sure your cookout eco-friendly, consider some other options for making your cookout stand out. Use recycled jars as glasses. They’

47、re also far less breakable than regular glasses. 18 If guests know which glass is theirs, they don’t need to reach for another one, which cuts down on the cleanup you’ll be doing.19 Wherever possible, shop for local produce and goods to serve your guests. This will reduce your carbon foo

48、tprint and help support your local economy. Buy produce and meats at your local farmers’ market. Look for organic, but favor local over organic if you have to make a choice.Use Renewable Light Sources 20 As the sun goes down, illuminate your party space with LED lighting and solar- powered decorations. Invest in some citronella(香茅精油)candles an

展开阅读全文
相关资源
相关搜索

当前位置:首页 > 教育专区 > 高考资料

本站为文档C TO C交易模式,本站只提供存储空间、用户上传的文档直接被用户下载,本站只是中间服务平台,本站所有文档下载所得的收益归上传人(含作者)所有。本站仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。若文档所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知淘文阁网,我们立即给予删除!客服QQ:136780468 微信:18945177775 电话:18904686070

工信部备案号:黑ICP备15003705号© 2020-2023 www.taowenge.com 淘文阁