《高中英语Unit3CelebrationPeriod5课后阅读训练(含解析)北师大版必修.docx》由会员分享,可在线阅读,更多相关《高中英语Unit3CelebrationPeriod5课后阅读训练(含解析)北师大版必修.docx(6页珍藏版)》请在taowenge.com淘文阁网|工程机械CAD图纸|机械工程制图|CAD装配图下载|SolidWorks_CaTia_CAD_UG_PROE_设计图分享下载上搜索。
1、Unit 3 Celebration课后阅读训练十五Unit 3 Period 5I .阅读理解People are so busy these days that many people have no time to cook.This becomes a problem, because most families love home cooking! The food tastes good and warm, and a family meal brings everyone together. In some families, meals are often the only t
2、imes everyone sees one another at the same time.Another reason people enjoy home cooking is that it is often a way of showing love. A parent who makes some cookies is not just satisfying a child s sweet teeth. She or he is sending a message. The message says, “I care about you enough to spend an hou
3、r making cookies that you will eat up in 15 minutes if I let you.There is also something about the smell of home cooking. The smell of home cooking pleases people of all ages. It makes most of us feel good and loved, even if we are the ones doing the cooking! Next time you smell a cake making, stop
4、for a moment and pay attention to your mood(心情).【语篇概述】本文讲述了人们很喜欢家常饭菜的原因。因为家里做的饭菜代表着美味、温暖、 爱心,同时给家人带来愉悦的心情。1. The writer thinks the smell of home cooking.A. makes us happyB. makes us be interested in cookingC. makes us pay attention to our moodD. makes us love others【解析】选A。细节理解题。家常饭菜让人闻了会怎样?文章第三段第二句告
5、诉我们:家常饭 菜的香味能够让不同年龄的人高兴。由此可知选A。2. What s the main idea of this passage?A. Family meals are important.B. How to make cookies.C. People are too busy to cook.D. Homemade cookies taste better.【解析】选A。主旨大意题。文章通过写人们对家常菜的喜爱及家常菜给人们带来的快乐说明 在家做饭是很重要的。3. What does the underlined word “satisfying” in the second
6、paragraph mean?A.令人生气B.使人满意C.填满D.修补【解析】选B。词义猜测题。根据上下文句意:父母给孩子做曲奇饼并不仅仅 孩子喜欢甜食,这还给孩子传递一个信息,答案选B。BuFather Christmasv (or Santa Claus )has become the human face of Christmas. Pictures will be seen everywhere of the old man with long white beard, red coat, and bag of toys. Children are taught that he bri
7、ngs them presents the night before Christmas, and many children up to the age of 7 or 8 really believe this is true. In most countries, it is said that he lives near the North Pole, and arrives through the sky on a sledge(snow cart)pulled by reindeer(驯鹿).He comes into houses down the chimney at midn
8、ight and places presents for the children in socks or bags by their beds or in front of the family Christmas tree.In shops or at children s parties, someone will dress up as Father Christmas and give small presents to children, or ask them what gifts they want for Christmas. Christmas can be a time
9、of magic and excitement for children.Father Christmas is based on a real person, St. Nicholas, which explains his other name “Santa Claus” which comes from the Dutch “Sinterklaas” . Nicholas was a Christian leader from Myra (in modern day Turkey) in the 4th century AD. He was very shy, and wanted to
10、 give money to poor people without them knowing about it. It is said that one day, he climbed the roof of a house and dropped a purse of money down the chimney. It landed in the stocking which a girl had hung on by the fire! This may explain the Father Christmas comes down the chimney and places gif
11、ts in children s stockings.【语篇概述】提起圣诞节,我们首先想到的大概就是圣诞老人了。但是你知道圣诞老人的故 事吗?本文将告诉你答案。4. According to the passage, “Santa Claus“ .A. has a long black beardB. wears a yellow coatC. has a basket of toysD. usually arrives on a sledge pulled by reindeer【解析】选D。细节理解题。圣诞老人是一个old man with long white beard, red co
12、at, and bag of toys” , 他 “arrives through the sky on a sledge (snow cart) pul led by reindeer” 。5. Which of the following is NOT true about St. Nicholas?A. He was good at climbing into the houses to steal money.B. He lived in the 4th century AD.C. He was a Christian.D. He was shy and kind.【解析】选 A。细节
13、理解题。由“St. Nicholas. . . wanted to give money to poor people without them knowing about it. ”可知,他不会爬进别人家偷钱。6. What s St. Nicholas nationality?A. He was a Dutchman.B. He was from Myra.C. He was an Englishman.D. He was from America.【解析】选 B。推理判断题。从 “Nicholas was a Christian leader from Myra (in modern -
14、 day Turkey) in the 4th century AD. ” 一句可以判断 Nicholas 是 Myra 人。7. The sentence uChristmas can be a time of magic and excitement for children. means ”.A. Children are magic on Christmas.B. Father Christmas is very magic.C. Children are happy during Christmas because Father Christmas is magic.D. Child
15、ren are very excited during Christmas because it s a wonderful time for them.【解析】选D。推理判断题。圣诞老人是由某个人装扮的,他在圣诞节这天会给孩子们想要的 小礼物,因此孩子们喜欢这个节日。H.阅读填句根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余 选项。Making friends is a skill like most skills. It improves with practice. If you want to meet people and make friends, y
16、ou must be willing to take some action. You must first go where there are people. Joining a club or a group, talking with those who like the same things as you do is much easier. Or join someone in some activity.2 After all meeting strangers means facing the unknown. And it s human nature to feel a
17、bit uncomfortable about the unknown. Most of our fears about dealing with new people come from doubts about ourselves. We imagine other people are judging us, finding us too tall or too short, too this or too that. 3 Try to accept yourself as you are, and try to put the other person at ease. You 11
18、both feel more comfortable.Try to act self-confident even if you don t feel that way. When you enter a room full of strangers, such as a new classroom, walk tall and straight, look directly at other people and smile, and say something. 4Just meeting someone new does not mean that you will make frien
19、ds with that personfriendship is based on mutual (相互的)liking and “give and take” .5A. Don t wait for the other person to start a conversation.B. But don t forget that they must be feeling the same way.C. You won t make friends staying at home alone.D. It depends on one s character to make good friends.E. It takes time and effort to develop.F. Many people are nervous when talking to new people.G. F m a shy person and it is very difficult for me to make friends with other people.答案:15. CFBAE