(新教材)2021-2022学年下学期高二期中备考卷 -英语.docx

上传人:太** 文档编号:35671268 上传时间:2022-08-23 格式:DOCX 页数:25 大小:52.67KB
返回 下载 相关 举报
(新教材)2021-2022学年下学期高二期中备考卷 -英语.docx_第1页
第1页 / 共25页
(新教材)2021-2022学年下学期高二期中备考卷 -英语.docx_第2页
第2页 / 共25页
点击查看更多>>
资源描述

《(新教材)2021-2022学年下学期高二期中备考卷 -英语.docx》由会员分享,可在线阅读,更多相关《(新教材)2021-2022学年下学期高二期中备考卷 -英语.docx(25页珍藏版)》请在taowenge.com淘文阁网|工程机械CAD图纸|机械工程制图|CAD装配图下载|SolidWorks_CaTia_CAD_UG_PROE_设计图分享下载上搜索。

1、(新教材)2021-2022学年下学期高二期中备考卷第I卷(选择题)第一部分 听力(共两节,满分30分)叩归画 - 叫 赭 钝 K 笈 般 X叩归画 - 叫 赭 钝 K 笈 般 X第一节(共5个小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一道小题,从每题所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What does the man offer to do?A. Paint the doors.B. Paint the ceiling.C. Look for a job

2、.2. Where are the speakers?A. At home.B. In a shop.C. In a restaurant.3. What time is the train leaving?A. At 10:55B. At 10:35C. At 10:254. How does the woman feel about the man?A. Sympathetic.B. Indifferent.C. Angry.5. What will the man do next?A. Go for a bike ride.B. Play basketball.C. Have a res

3、t.第二节(共15题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答 时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。6. What did the man do last Saturday?A. He studied a lot.B. He joined a club.C. He wentcamping.7. Why do people join Flash Play?可,让自己在社会上

4、有地位。)可知,有些人希望自己被认可,是为了获得很高 的地位。选项C与文意相符,故选C。30. 细节理解题。根据第四段 uKnowledge has many uses. It can simply help to make you a fuller and more interesting person. It can also give you power over people, especially people who do not have that particular knowledge. ” (矢口识有许多用途。 它只会帮助你成为一个更充实、更有趣的人。它也能让你掌控别人,尤

5、其是那些 没有这种特殊知识的人。)可知,广博的知识对记者来说最必要的。选项A与 文意相符,故选A。31. 主旨大意题。根据第一段第二句Many young people who see themselves as future novelists choose journalism as a way of earning a living while developing their writing skills.n (许多视自己为未来小说家的年轻人选择新闻作为一种谋生 的方式,同时培养自己的写作技能。);第二段第一句Most people want their work to be reco

6、gnized by others.(大多数人都希望自己的工作得到别人的认可。); 第三段第一句 Knowing the power of the printed or spoken word or image, some people enter journalism for the power it will give them to influence people. (知道 EJ 刷或口头的文字或形象的力量,一些人进入新闻行业是为了获得影响他人的权 力。),第四段第一句和第二句Curiosity is a natural part of most peoples characters a

7、nd an important ingredient for any journalist. Lots of young men and women enter the profession with the desire to know more about the world without needing to specialize in limited fields of study.”(好奇心是大多数人性格中很自然的一部分, 也是任何记者的重要组成部分。许多年轻男女进入这个行业的愿望是要更多地了 解这个世界,而不需要专门研究有限的领域。)可知,文章主要介绍了为什么人 们选择新闻职业。

8、选项c符合题意,故选C。DA new report connects eating eggs to an increased risk of heart disease. The results follow several earlier studies that found eating eggs was generally healthy. The study collects data from six other earlier studies. It shows a 6 percent increased risk of heart disease when the number

9、of eggs a person ate each day increased by half an egg.Norrina Allen, an associate professor at Northwestern University said that, in theUnited States, eggs are generally one of the top sources of cholesterol(月旦固醇)in a person9s daily food. People with higher levels of cholesterol in their food are a

10、t increased risk of the development of heart disease later in life. However, Allen added that she would not say that eggs are completely unhealthy. Tm not saying that people should take them completely out of their food/9 she said. Tm just suggesting that people eat them in a proper amount/9Some exp

11、erts believe the new study does not prove that eggs are causing heart disease. “Cholesterols role in the development of heart disease has been discussed fbr more than 30 years,“ said Bruemmer, an associate professor of medicine at the University of Pittsburgh Medical Center. This study does have cle

12、ar shortcomings, including self-reporting at a single time point J he added.Bruemmer said, “Eggs in moderation(适度)are probably acceptable from a nutritional standpoint.” Moderation J he added, is less than one egg a day, including eggs in foods such as bread.”Holly Andersen, a doctor at the NewYork-

13、Presbyterian/Weill Cornell Medical Center, agrees that the study has real shortcomings. One problem Andersen has with the study is that a lot of the egg-eating people in the study also appeared to be eating much meat and processed meat. “If you9re taking a lot of processed meat, it doesnt matter how

14、 many eggs youre eating; Andersen said.Also, Andersen said, “The study can only show there is a relation between eggs eating and heart disease. But it cannot prove eggs are the cause of the disease. It may just be that people eating a lot of eggs are also taking a lot of bacon.”32. What does Norrina

15、 Allen agree with?A. Eggs are completely unhealthy.B. Eggs contain the most cholesterol.C. Eggs should be eaten in a right amount.D. Eggs have no connection with heart disease.33. What is Bruemmers attitude towards the study?A. Interested.B. Doubtful.C. Concerned.D.Hopeful.34. What can we learn from

16、 Holly Andersens words?A. Eggs and meat cannot be eaten together.B. Processed meat may cause heart disease.C. Processed meat should be avoided.D. The study is supported by evidence.35. What9s the best title of the text?A. Do eggs cause heart disease?B. Are eggs the top source of cholesterol?C. Whats

17、 the proper amount of eggs eaten?D. Is the cholesterol to blame for heart disease?【答案】32-35 CBBA【解析】本文是一篇议论文。研究认为,吃鸡蛋与患心脏病风险的增加有联 系,但是有科学家对此持不同的观点,他们认为鸡蛋并不是引起心脏病的原因。32 .细节理解题。根据第二段中的Allen added that she would not say that eggs are completely unhealthy. Tm not saying that people should take them comp

18、letely out of their fbodj she said. Tm just suggesting that people eat them in a proper amount.” (Allen补充说,她不是说鸡蛋完全不健康。“我并不是说人们应 该把它们从食物中完全剔除,”她说。“我只是建议人们适量食用它们。可知,Norrina Allen并不认为人们不应该吃鸡蛋,而是应该适量吃,故选C项。33 .推理判断题。根据第三段中的 “ This study does have clear shortcomings, including self-reporting at a single

19、 time point, he added”可矢口,Bruemmer 认为这项 研究有不足之处,对这个研究持怀疑态度。故选B项。34 .推理判断题。根据第五段中的Andersen所说的话“If youre taking a lot of processed meat, it doesnt matter how many eggs you,re eating (如果你吃了大量的 加工肉类,那么你吃多少个鸡蛋并不重要。)”以及最后一段中“But it cannot prove eggs are the cause of the disease. It may just be that people

20、 eating a lot of eggs are also taking a lot of bacon.(但它不能证明鸡蛋是该病的病因。这可能只是因为吃 了很多鸡蛋的人也吃了很多培根。)”可以推断,Andersen认为吃鸡蛋并不是心 脏病的病因。如果吃了大量加工过的肉类也有可能引起心脏病。故选B。35 .标题判断题。文章在第一段提出观点“ A new report connects eating eggs to an increased risk of heart disease.,新的研究结果表明,吃鸡蛋与心脏病风险的 增加有联系;接下来文章列举了一些科学家的观点:第二段中NorrinaA

21、llen提出 观,点 Im just suggesting that people eat them in a proper amount. Norrina Allen 认 为应该适量吃鸡蛋;第三段中提到“Some experts believe the new study does not prove that eggs are causing heart disease.v ,有些专家认为,这项新研究并不能证 明鸡蛋会导致心脏病;第五段中Holly Andersen提出观点“a lot of the egg-eating people in the study also appeared

22、to be eating much meat and processed meat. ” 彳艮多 吃鸡蛋的人似乎也吃了很多肉和加工肉类,这也会引起心脏病。因此文章是关于 “鸡蛋会导致心脏病吗? ”这个问题的不同观点。故选A。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中 有两项为多余选项。Social MediaSocial media can be defined as web-based mobile media that are used for people to interact, connect and comm

23、unicate with each other. It often involves the creation and sharing of content( writing, pictures and videos) that people make themselves, mostly through the Internet.36 The first type involves people getting together to work on a project, forexample, Wikipedia. Blogs and microblogs (such as Twitter

24、) are another type of social media. There are other websites like YouTube that allow people to share content such as pictures, articles or videos.37These sites allow people to stayin touch with friends, make new ones and join communities. Facebook is an example of this type. Many people like to play

25、 games on the Internet and, yes, there are social media games as well. These games allow gamers to interact with each other and play with or against other gamers. The popular game World of Warcraft is a good example.The final type of social media is websites like Second Life, where people can pictur

26、e they are in the real world.38Social media are different from traditional media. With social media, many individual people in different places create content. Another difference is that people who produce content in social media dont need very special skills.39 It takesonly a few minutes to write a

27、 twitter post, for example.40 But whatever you might think, social media is here to stay.A. And social media can be produced much faster.B. In general, there are six different types of social media.C. Another type of social media is social networking sites.D. They can also create avatars (化身)and use

28、 and create objects.E. Some people think social media is good and some think it is bad.F. In traditional media, people need special skills to produce something.G. Social media are one of the fastest-growing industries in todays world.【答案】36-40 BCDAE【解析】这是一篇说明文。介绍了社交媒体的类型和特点。36 .根据下文 “The first type

29、involves people getting together to work on a project, for example, Wikipedia.v (第一种是人们聚在一起做一个项目,例如,维 基百科。)可知本段对几种社交媒体进行了详细的介绍,所以这里应该进行一个 总的介绍:一般而言,有六种不同的社交媒体。选项B. “In general, there are six different types of social media.v (一般来说,有六种不同的社交媒体。)与文意 相符,故选B。37 . 根据下文 “These sites allow people to stay in

30、 touch with friends, make new ones and join communities. Facebook is an example of this type.n (这些网站允许人 们与朋友保持联系,结交新朋友,加入社区Facebook就是这种类型的一个例子。) 可知这里意思是讲述另外一种社交媒体是社交网站,选项C. Another type of social media is social networking sites.(另一种社交媒体是社交网站。)与文意 相符,故选C。38 .根据上文 “The final type of social media is w

31、ebsites like Second Life, where people can picture they are in the real world.”(社交媒体的最后一种类型是 像“第二人生”这样的网站,人们可以在这些网站上描绘他们在现实世界中的样 子。)可知,接下来可以描述这样的网站的其它作用,选项D.“They can also create avatars (化身)and use and create objects.v (他们也可以创建头像,使用和创建物 体。)与文意相符,故选D。39 . 根据下文 “It takes only a few minutes to write a

32、 twitter post, for example.n (例如,写一篇twitter帖子只需几分钟)可知这里意思是社交媒体的内容会创 作的更快,选项 A. “And social media can be produced much faster.”(社交媒体 可以更快地产生。)与文意相符,故选A。40 .根据下文 “But whatever you might think, social media is here to stay n (但 不管你怎么想,社交媒体会一直存在。)可知这里意思是有些人认为社交媒体是 好的,有些人认为社交媒体是不好的。选项E. “Some people thin

33、k social media is good and some think it is bad.”(有些人认为社交媒体是好的,有些人认为是坏的。) 与文意相符,故选E。第三部分 英语知识运用(共两节,满分30分)第一节 完形填空(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白 处的最佳选项。It was New Year time. We were travelling in a van (货车) 41 toys to the homeless. When we 42 the spot, something caught my eye.

34、Something or someone was moving in the rubbish. Soon I 43 that it was the home of a poorfamily. There were two children, both about my age at the time, and a lady I supposed to be their mother. They sat there hopelessly.As a little girl myself I was44interested in the little girl. How45our lives wer

35、e. She lived for the day,46 through the rubbish for something tofill her stomach. I on the other hand was well looked after and never had to worry about 47. I had a good education and thus a 48 future. I looked at thelittle girl. The only 49 she had was the wornout dress that she was wearing.Seeing

36、this little girl I made the decision to give away a doll that had belonged to me straight away. When the van came to a 50, I stepped out, called the girl overand 51 the doll in her hand. At first she looked at me with 52 and wasntcertain what to do, but then she smiled and I saw 53 in her eyes. I we

37、nt backinto the vehicle and we started to 54 off, and thafs when we realized the littlegirl was running behind. We stopped again and opened the door. The girl had55 with us. She looked directly at me and said two simple words “Thank You”.41. A. showing42. A. left approached43. A. guaranteed accepted

38、44. A. still probably45. A. similar ordinary46. A. searching breaking47. A. food transport48. A. doubtful foreseeable49. A. present possession50. A. station51. A. tore52. A. anger53. A. loneliness54. A. walkB. recommendingB. changedB. realizedB. lessB. differentB. gettingB. safetyB. distantB. decora

39、tionB. stopB. placedB. disappointmentB. astonishmentB. getC. distributingC.choseC. decidedC. especiallyC. difficultC. runningC. healthC. promisingC. requirementC. streetC. droppedC. surpriseC. anxietyC. liftD. sellingD.D.D.D.D.D.D.D.D. signalD. threwD. painD. hopeD. drive55. A. got along B. come alo

40、ngC. caught upD. turnedup【答案】41 -45 CDBCB46-50 AACDB 51-55 BCDDC【解析】这是一篇记叙文。文章主要讲了作者乘车旅行,给无家可归的人分 发玩具。作者遇到两个在垃圾堆中寻找食物的孩子,作者感叹自己的生活与她们 有多么不同。作者把一个喜爱的洋娃娃送给这个女孩后,这个女孩追着车一路跑, 只为对作者说一声“谢谢”。41 .考查动词词义辨析。句意:我们开着一辆小卡车旅行,给无家可归的人 分发玩具。A. showing 展示;B. recommending 推荐;C. distributing 分发;D. selling 出售。结合后文“toys

41、 to the homelessv可知,作者他们是在给无家可归的分发 玩具。故选C。42 .考查动词词义辨析。句意:当我们走近那个地方时,有样东西吸引了我 的目光。A. left 离开;B. changed 改变;C. chose 选择;D. approached 靠近。结 合后文“the spot, something caught my eyes”提到有东西吸引T作者的目光,可 知,他们靠近了要分发玩具的地方。故选D。43 .考查动词词义辨析。句意:很快我意识到这是一个贫穷家庭的家。A. guaranteed 保证;B. realized 意识到;C. decided 决定;D. acce

42、pted 接受。根据前 文 uSomething or someone was moving in the rubbishJ,可知,此处表示作者意识 这个垃圾堆是一个贫穷家庭的家。故选B。44 .考查副词词义辨析。句意:作为一个小女孩,我对这个小女孩特别感兴 趣。A. still 依然;B. less 较少;C. especially 尤其;D. probably 可能。根据前文 “As a little girl myself”可知,因为作者自己是一个小女孩,所以她对这个小女 孩特别感兴趣。故选C。45 .考查形容词词义辨析。句意:我们的生活是多么的不同。A. similar相似 的;B.

43、different 不同的;C. difficult 困难的;D. ordinary 普通的。结合后文“through the rubbish for something to fill her stomach. I on the other hand was well looked after and never had to worry about food.(她在垃圾堆里找东西填肚子。另一方面, 我得到了很好的照顾,从来不用担心食物。)”可知,作者意识到自己和他们的 生活有很大不同。故选B。46 .考查动词词义辨析。句意:她按天过日子,在垃圾中寻找填饱肚子的东 西。A. searchin

44、g 搜索;B. getting 得到;C. running 奔跑;D. breaking 打破。根据 后文 uthrough the rubbish for something to fill her stomach v 可知,女孩在垃圾中 搜寻填饱肚子的东西,search through “搜寻”。故选A。47 .考查名词词义辨析。句意:另一方面,我得到了很好的照顾,从来不用 担心食物。A. food食物;B. safety安全;C. health健康;D. transport运输。根据 前文“I on the other hand was well looked after”可知,因为作者

45、得到很好的照顾, 所以从不担心食物。故选A。48 .考查形容词词义辨析。句意:我受过良好的教育,前途光明。A. doubtful 怀疑的;B. distant遥远的;C. promising有前途的,有希望的;D. magical神奇 的。根据上文“I had a good education”可知,作者受过良好教育,会有一个有前 途的未来。故选C。49 .考查名词词义辨析。句意:她唯一拥有的就是她穿的那件破衣服。A. present 礼物;B. decoration 装饰;C. requirement 要求;D. possession 拥有。结合 后文“ she had was the wo

46、rn-out dress that she was wearing” 可知,女孩因为贫穷, 唯一拥有就只有身上穿的那件破衣服。故选D。50 .考查名词词义辨析。句意:句意:当卡车停下来时,我走了出来,把女 孩叫过来,把娃娃放在她手里。A. station车站;B. stop停止;C. street街道;D. signal信号。根据后文“I stepped out”可知,应该是车停下来,作者走出来了。 故选Bo51 .考查动词词义辨析。句意:同上。A. tore撕开;B. placed放置;C. dropped 落下;D. threw丢弃。根据后文“the doll in her hand”可知

47、,作者把娃娃放到(placed) 她手里。故选B。52 .考查名词词义辨析。句意:一开始她惊讶地看着我,不知道该怎么办, 但后来她笑了,我从她的眼睛里看到了希望。A. anger愤怒;B. disappointment 失望;C. surprise 惊讶;D. pain 痛苦。根据后文“and wasnt certain what to do” 可知,女孩一开始很惊讶,不知道该怎么办。故选C。53 .考查名词词义辨析。句意:同上。A. loneliness孤独;B. astonishment 惊讶;C. anxiety 焦虑;D. hope 希望。根据前后文but then she smile

48、d and I saw .in her eyes可知,女孩的微笑让作者看到了她眼里的希望,其他选项不符合语 境。故选D。54 .考查动词词义辨析。句意:我回到卡车上,开始开车,这时我们意识到 小女孩在后面跑。A. walk散步;B. get获得;C. lift举起;D. drive驾驶。根据 上文 “I went back into the truck and we started to”可知,作者回到了卡车上,说 明准备驾车离开了。故选D。55 .考查动词短语辨析。句意:那个女孩已经赶上了我们。A. got along相处; B. come along 随同;C. caught up 赶上;D. turned up 出现。结合后文“She looked directly at me”可知,女孩最后赶上了作者他们的车,向他们道了谢。故选C。第n卷(非选择题)第三部分英语知识运用第二节(共10小题

展开阅读全文
相关资源
相关搜索

当前位置:首页 > 应用文书 > 解决方案

本站为文档C TO C交易模式,本站只提供存储空间、用户上传的文档直接被用户下载,本站只是中间服务平台,本站所有文档下载所得的收益归上传人(含作者)所有。本站仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。若文档所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知淘文阁网,我们立即给予删除!客服QQ:136780468 微信:18945177775 电话:18904686070

工信部备案号:黑ICP备15003705号© 2020-2023 www.taowenge.com 淘文阁