(整理版高中英语)高一英语阅读英语黄金阅读理解试题(六).doc

上传人:赵** 文档编号:25801606 上传时间:2022-07-14 格式:DOC 页数:1 大小:15KB
返回 下载 相关 举报
(整理版高中英语)高一英语阅读英语黄金阅读理解试题(六).doc_第1页
第1页 / 共1页
亲,该文档总共1页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

《(整理版高中英语)高一英语阅读英语黄金阅读理解试题(六).doc》由会员分享,可在线阅读,更多相关《(整理版高中英语)高一英语阅读英语黄金阅读理解试题(六).doc(1页珍藏版)》请在taowenge.com淘文阁网|工程机械CAD图纸|机械工程制图|CAD装配图下载|SolidWorks_CaTia_CAD_UG_PROE_设计图分享下载上搜索。

1、高一英语阅读 英语黄金阅读理解试题六When the famous dancer Fred Astaire was interviewed for a job by a Hollywood producer, the movie expert turned him down, saying, Cant sing. Cant act. Dances a little. Heres another stupid mistake. When the great scientist Albert Einstein was at school, his teachers considered him r

2、ather dull. And a final story, the famous Polish pianist Paderewski was told by a teacher that hed never be a success as a performer because the middle finger on each hand was too short.What lessons can be drawn from these three experiences? First, true genius(天才) cannot be suppressed(压抑). For some

3、reason or other it works its way out. Second, early judgments of a persons abilities may be unfair or just wrong. Third, when there is a real determination to succeed, obstacles fall by the wayside.The famous motto ad astra per aspera can be translated as To the stars through hardships. Astaire, Ein

4、stein and Paderewski proved their critics wrong.1. Which of the following best expresses the main idea of the passage?A. Fred Astaire was a famous dancer.B. True ability will always make itself known.C. Some people never get discouraged.D. Albert Einstein proved his teachers wrong.2. When Paderewski

5、s teachers told him hed never be a success, they were _.A. being humorous B. cheerful, though concernedC. somewhat hesitant D. seriously mistaken3. Ad astra per aspera is used in the passage _.A. as a motto for the three mens livesB. to show the value of LatinC. to send the reader to the dictionaryD

6、. to point out that genius is always recognized early4. The writer of the passage thinks that the reader _.A. knows that the three men were successful menB. someday dreams to become like one of the menC. sympathizes with(同情) the poor teachers of the three menD. knows that Fred Astaire was an actor f

7、amous for performing Shakespeares plays【答案解析】本文以爱因斯坦等三位名人为例阐述了过早给人定论是错误的。1. B。主旨题。根据第 2 段 true genius cannot be suppressed. For some reason or other it works its way out 可知答案为 B。2. D。细节题。根据最后一句 Astaire, Einstein and Paderewski proved their critics wrong.可知答案为 D。3. A。推断题。根据最后一段可推知答案为 A。4. A。推断题。根据全文可知答案为 A。

展开阅读全文
相关资源
相关搜索

当前位置:首页 > 管理文献 > 管理方法

本站为文档C TO C交易模式,本站只提供存储空间、用户上传的文档直接被用户下载,本站只是中间服务平台,本站所有文档下载所得的收益归上传人(含作者)所有。本站仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。若文档所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知淘文阁网,我们立即给予删除!客服QQ:136780468 微信:18945177775 电话:18904686070

工信部备案号:黑ICP备15003705号© 2020-2023 www.taowenge.com 淘文阁